اخیراً سایت هایی با سوءاستفاده از نام ” آسام” محصولات خود را به فروش می رسانند. به اطلاع میرساند تنها مرجع رسمی شرکت آسام کاران مبنا، وبسایت ASAMIRAN.COM با مدیریت برادران اکبرزاده می باشد. آسام هیچ مسئولیتی در قبال اجناس خریداری شده از مجموعه های متفرقه ندارد
دسته بندی
اگر در صنعت برق و ساختمان سازی فعالیت داشته باشید، بی شک تا به امروز بارها اسم پی ال سی به گوشتان خورده است. PLC یکی از اصلیترین تجهیزاتی است که از آن بهعنوان مغز متفکر یک سیستم اتوماسیون یاد میشود. یک کامپیوتر صنعتی دیجیتال که به منظور کنترل کردن فرآیندهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. با این دستگاه کوچک اما پرقدرت میتوانید خطایابی را در سریعترین زمان انجام دهید و همچنین سرعت بیشتری به برنامهنویسی دستگاهها و تجهیزات دیگر ببخشید. اما چقدر با این قطعه کوچک و جادویی آشنایی دارید؟ انواع درایو زیمنس را میشناسید؟ قیمت plc ایرانی چقدر است؟ به سراغ برندهای خارجی برویم یا خیر؟ و… اگر شما هم به دنبال پاسخی برای این سؤالات هستید، در ادامه ما را همراهی کنید.
PLC مخفف عبارت Programmable Logic Controller است که معنی آن کنترلر منطقی قابل برنامهریزی میباشد. PLC یک دستگاه الکترونیکی است که در صنعت برای کنترل و اتوماسیون فرآیندها استفاده میشود. PLCها به طور عمده در خطوط تولید، سیستمهای توزین، ساماندهی تجهیزات، سیستمهای حفاظت و امنیت، ساماندهی تجهیزات نورپردازی و بسیاری از دستگاههای صنعتی دیگر به کار گرفته میشوند.
هدف اصلی پی ال سی، درک و تفسیر زبان طبیعی توسط ماشینها و کامپیوترها است. PLC ها قابل برنامه ریزی هستند و با استفاده از زبان برنامه نویسی خاص خود (معمولاً گرافیکی) قادر به کنترل و مانیتورینگ فعالیتهای صورتگرفته در فرآیند های صنعتی هستند. PLC ها شامل واحدهای ورود/خروج (I/O) بوده و با اطلاعات دریافت شده از حسگرها و دستگاههای خروجی، تصمیمگیری و کنترل را انجام میدهند.
پی ال سیها طراحی بسیار ظریفی در کمال مستحکم بودن دارند. بهنحویکه میتوان در انواع محیطهای خشن صنعتی از آنها استفاده کرد. این دستگاهها در برابر رطوبت هوا، تغییرات دمای، گردوغبار و… مقام هستند. اولین استفاده PLC در اتومبیلسازی بود که از آن برای جایگزین تایمرها و رلهها استفاده شد. اما با پیشرفت فناوری و تکنولوژی امروزه استفاده بسیاری از در صنایع مختلف از پی ال سیها میشود که از رایجترین آنها هم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
واحد پردازش PLC ها همان CPU هستند. هر یک از پی ال سیها با توجه به عملکردی که دارند مشخصات متفاوتی داشته و از نظر حافظه، ابعاد، تعداد ورودی و خروجی و… با هم فرق میکنند. همین امر سبب شده تا plc ها انواع مختلفی داشته باشند که در حالت کلی عبارتاند از:
Mini plc در اندازه کوچکتری طراحی شدهاند که به دلیل ابعاد کوچک در مصارف خاصی قابلاستفاده هستند. این نوع از پی ال سیها تعداد ورودی و خروجی کمتری دارند و برای پروژههای کوچک ایدهآل هستند.
تمامی اجزا این نوع پی ال سی همچون ورودی و خروجی، منبع تغذیه، حافظه، پردازنده و… در یک باکس قرار دارند. به همین خاطر به آنها compact plc یا همان پی ال سی مجتمع میگویند. ابعاد بزرگتری نسبت به مدلهای مینی دارند و تعداد ورودی و خروجی آنها بیشتر است. ازاینرو میتوانید برای پروژههای متوسط بهراحتی از آن استفاده کنید. ازآنجاییکه مدلهای بزرگتری از این پی ال سیها وجود دارد استفاده از آنها برای پروژههای بزرگ انتخاب ایدهآلی نخواهد بود.
Madular پی ال سی جزو حرفهایترین پی ال سیها هستند که اجزای بسیار مهمی در آنها قرار دارد. این مدل پی ال سی حدود 2000 ورودی و خروجی دارد و میتواند پاسخگو نیاز مصرفکنندگان در پروژههای صنعتی بزرگ باشد.
بسیاری از افراد که اطلاعات کاملی دارند، Rack plc را با نوع ماژولار اشتباه میگیرند. اما باید بدانید که در مدل رک ورودی و خروجی به ماژول مرکزی وصل میشود که در بخش انتهایی آن قرار دارد. تعداد ورودی و خروجی رک هم بسیار بیشتر بوده و برابر با 5000 است. در نتیجه برای پروژههای بزرگ فوقالعاده بوده و قابل قیاس با نوع ماژولار نیست. معمولاً از این دستگاه در پالایشگاهها، پتروشیمی و صنعتهای بزرگ استفاده میشود.
پی ال سیها توسط شرکتها مطرح جهانی تولید میشوند که در حوزه فناوری فعالیت دارند. برندهای مختلفی این محصولات را تولید و در بازار عرضه میکند. شما باید انواع این برندها را بشناسید تا بتوانید انتخاب هوشمندانهای داشته باشید. از بهترین و مطمئنترین برندهای سازنده PLC موجود در بازار میتوان به موارد زیر اشاره کرد: